Eens even voorstellen..

Mijn naam is Marieke van Berkel, ik ben 31 jaar oud en woonachtig in Voorhout.

Al mijn hele leven lang ben ik gek op dieren, waarbij honden altijd een extra speciaal plekje in mijn hart hadden. Jarenlang smeekte ik of ik toch eindelijk een hondje mocht krijgen en op mijn 22ste was het eindelijk zo ver! Ik was verliefd geworden op de Australian Labradoodle en chocoladebruine Keira kwam ons gezin verrijken. Keira heeft ons op vakkundige wijze allemaal betoverd en de liefde voor deze hond en dit ras zijn onuitwisbaar. Anderhalf jaar later kwam kleine Floortje ons roedeltje versterken en met haar komst verwezenlijkte ik een prachtige droom. Ik startte mijn eigen kennel (Jolly Doodles) en kreeg op die manier de kans om nog veel meer mensen gelukkig te maken met hun eigen Doodle. Floortje heeft mij reeds drie prachtige nestjes gegeven en uit haar tweede nestje kreeg ik zelfs het ultieme cadeau. Totaal ongepland en onverwachts bleef Dex bij ons wonen. Het idee absoluut was om voor hem een gouden mandje te zoeken, maar daar dacht deze dondersteen anders over. Met zijn charme, liefde en onhandigheid wurmde hij zich mijn leven in en na ’n paar maanden besloot ik dat mijn roedeltje niet langer compleet was zonder hem.

Mijn fantastische trio heeft mij geïnspireerd om alles te willen leren over honden, hun gedrag en hun manier van communiceren. Ik stortte me vol overgave op informatieve websites, beeldende hondenboeken en koos uiteindelijk voor een opleiding tot hondentrainer en -gedragsdeskundige.
Eind 2017 heb ik mijn diploma behaald bij Calming Signs in Koningslust en sindsdien mag ik mij dus met recht een deskundige noemen op het gebied van honden.