Puppycoaching is bij uitstek geschikt voor:

  • Eigenaren die (voor het eerst) een pup gaan opvoeden
  • Eigenaren die hun pup graag willen begrijpen en weten wat ze aanmoeten met de signalen die hun uk geeft.
  • Eigenaren die graag willen dat hun pup op een veilige manier groot mag worden en hierbij op de juiste wijze zelfstandigheid en zelfvertrouwen ontwikkeld.

 

Tijdens de puppycoaching werken we in privé op een steeds wisselende locatie in de regio. We kiezen bijvoorbeeld de ene keer voor een rustig bos waar we aan de slag gaan met neuswerk en wandelen zonder trekken en de andere keer spreken we af in een tuincentrum alwaar we een stukje socialisatie en wellicht terrastraining oppakken. Doordat de lessen individueel gegeven worden, is er alle tijd en ruimte voor jouw persoonlijke vragen en uitdagingen.

De puppycoaching is bedoeld om alle pups in hun eigen tempo wegwijs te laten worden in de wijde wereld. De nadruk zal dan ook niet liggen op het aanleren van commando’s, maar juist op het ontwikkelen van een zelfvertrouwen en een natuurlijke nieuwsgierigheid. Tussen al dit ontdekken en verkennen door is er tijd en ruimte voor het stellen van vragen en een stukje theoretische uitleg.

De puppycoaching duurt 45 minuten per les, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de beperkte afstand die pups mogen afleggen. Pups dienen tijdens de lessen een Y-tuig te dragen en loopt aan een lange lijn (3-5 mt).

_______

Puppycoaching wordt ingepland op verzoek. Je kunt een losse les afnemen of kiezen voor een pakket. Je hebt zelf de regie over wanneer je de lessen wilt plannen. Op warme dagen houden we uiteraard rekening met wat de honden aankunnen en zullen we dus vroeg of laat op de dag starten.

Het gebruiken van een Y-tuig en lange lijn is verplicht bij deelname aan de puppycoaching. Eventueel kan er bij mij voor de eerste les materiaal geleend worden en daarnaast beschik ik over een klein assortiment tuigjes en lijnen als je besluit tot aanschaf over te willen gaan.