Opvoedbegeleiding is bedoeld voor alle eigenaren die:

  • Puppycoaching bij Op Hondse Wijze hebben gevolgd, maar nog lang niet uitgeleerd zijn.
  • Elders een cursus hebben gevolgd of misschien de opvoeding zelf hebben gedaan, maar die in de puberteit toch tegen problemen aanlopen.
  • Heel graag meer willen leren over hun hond en zijn taal & gedrag en hiervoor graag persoonlijke begeleiding krijgen.

 

Tijdens de opvoedbegeleiding werken we individueel op een steeds wisselende locatie in de regio. We zoeken hierbij afwisselende locaties op die lastig zijn voor de dwarse pubers of juist even ’n rustpunt vormen in de hectische week. De lessen zijn individueel zodat alle tijd ook echt gebruikt kan worden voor jouw hond en jouw vragen. Wil je heel graag een keertje aan de slag met hond-hond interactie? Dan gaat één van mijn Australian Labradoodles gezellig een keertje mee op stap.

De opvoedbegeleiding biedt praktische handvatten bij alledaagse strubbelingen van een hondeneigenaar, maar we staan ook absoluut stil bij de stukjes die het juist zo leuk maken om een hondenmaatje te hebben. Evenals bij de puppycoaching zal de nadruk niet liggen op het aanleren van een serie commando’s, maar juist bij de tips en tricks op plezierige wijze in te richten. Uiteraard is er tijdens de les altijd ruimte voor vragen of een stukje theoretische onderbouwing.

De opvoedbegeleiding duurt gemiddeld 45 minuten per les.  Alle honden dienen tijdens de lessen een Y-tuig te dragen en lopen aan een lange lijn (3-5 mt).

_______

De lessen opvoedbegeleiding worden in overleg afgesproken op een moment dat het goed uitkomt. Je kunt kiezen voor een losse les of voor een pakket en hebt zelf de regie wanneer je de lessen wilt plannen. Op warme dagen houden we uiteraard rekening met wat de honden aankunnen en zullen we dus vroeg of laat op de dag starten.

Het gebruiken van een Y-tuig en lange lijn is verplicht bij deelname aan de opvoedbegeleiding. Eventueel kan er bij mij voor de eerste les materiaal geleend worden en daarnaast beschik ik over een klein assortiment tuigjes en lijnen als je besluit tot aanschaf over te willen gaan.